SIKKERHED

RO I SJÆLEN

Takket være avanceret teknologi som fodgængerbeskyttelse og trafikkø-assistance kan du altid føle dig tryg og sikker i din nye Leon. Alt der skal til for at få lidt ekstra ro til at nyde køreturen.

TRAFIKKØ-ASSISTANCE

Ingen stress

I SEAT Leon kan du forvandle trafikkøer til en afslappende oplevelse. Trafikkø-assistent beregner afstanden til de forankørende biler og kontrollerer både din nedbremsning og acceleration, så du holder en sikker og stabil afstand til bilerne foran.

* Ekstraudstyr - fås kun til biler med DSG-Gearkasse.

FODGÆNGERBESKYTTELSE

Altid opmærksom

Det er altid rart med et par ekstra øjne. Fodgængerbeskyttelsen registrerer, hvis nogen krydser vejen foran bilen, og advarer dig med et akustisk og visuelt signal, inden bremserne automatisk aktiveres.

* Ekstraudstyr

NØD-ASSISTANCE

Passer på dig

Dette system analyserer chaufførens bevægelser, og når det registrerer, at der ikke er nogen reaktion, vil det blidt ryste bilen i form af mild opbremsning, reducere farten og endda korrigere styringen, indtil chaufføren igen tager over. Det aktiverer også katastrofeblinket for at advare andre bilister.

* Kun til biler med DSG-Gearkasse.

TRÆTHEDSREGISTRERING

Friske øjne

Et liv i højeste gear er fuldt af spænding og kan gøre selv den bedste træt. Træthedsregistreringen advarer dig, når systemet opdager, at du har brug for en pause.


*Standard i STYLE, FR og XCELLENCE.

ADAPTIV FARTKONTROL

Lidt ekstra hjælp

Bestem en stabil fart, og nyd bilturen hver dag. Den adaptive fartkontrol tager sig af acceleration og deceleration ud fra de trafikale forhold. Den tilpasser din fart til bilen foran dig og fastholder en konstant sikker afstand. 

* Ekstraudstyr.

UDSTYRSDETALJER

Kørselsassistenter

VOGNBANEASSISTANCE

Kørebaneassistenten hjælper dig med at blive i den vognbane, du ønsker ved at advare dig, hvis du begynder at trække over mod en anden vognbane, og korrigerer automatisk  bilens kurs, så du ikke utilsigtet kommer over i en anden bane.

* Ekstraudstyr

FJERNLYS-ASSISTANCE

Når det er nødvendigt, skifter Leon automatisk fra fjernlys til nærlys, så de modkørende trafikanter ikke blændes. Dermed kan du koncentrere dig om vejen foran dig.

* Ekstraudstyr

REGISTRERING AF TRAFIKSKILTE

Systemet til registrering af trafikskilte sker gennem et kamera foran, som aflæser trafikskilte og registrerer fartgrænser, overhalingsbegrænsninger og vejarbejde, så du altid er informeret om hvad der sker på din køretur.

* Ekstraudstyr