CUPRA Formentor: en unik konceptbil fra et særligt mærke

SEAT Danmark

CUPRA Formentor: en unik konceptbil fra et særligt mærke

>CUPRA fejrer sin første fødselsdag ved at afsløre konceptbilen CUPRA Formentor
>Det er den første model, der er udviklet specifikt til mærket
>Den nye model anvender den nyeste teknologi for at give en unik køreoplevelse med CUPRAs højtydende plug-in-hybridmotor som dens hjerte
>Konceptbilen får premiere på dette års Geneva Motor Show

Cupra markerer sin første fødselsdag ved at afsløre den slående, dynamiske og iøjnefaldende konceptbil CUPRA Formentor.

I sit første år som mærke har CUPRA bevist sit potentiale. Salget i 2018 er steget 40 procent på verdensplan sammenlignet med forrige år, og der er solgt op til 14.000 biler. Efter at have lanceret dets første model, CUPRA Ateca afslører mærket CUPRA Formentor, der er et led i planen om at fordoble salget i løbet af de næste tre til fem år.

Wayne Griffiths, CEO og medlem af CUPRAs bestyrelse, understreger, at: “CUPRAs nuværende succes afspejler tydeligt mærkets popularitet i markedet”. Griffiths siger også, at: “Modtagelsen af CUPRA overstiger alle vores forventninger, og vi vil fortsætte med at konsolidere dette særlige mærke, der begejstrer de mest krævende bilentusiaster. Det er tid til at trykke speederen i bund for CUPRA.”

Med et blændende udvendigt design, der fanger øjet, et interiør, der omslutter føreren og passagererne og samtidig har de nyeste teknologier, samt en drivlinje, der yder ansvarsbevidste præstationer, er CUPRA Formentor et vindue til fremtiden for det sportslige brand.

Bilen kombinerer præstationerne fra en sportslig bil med kvaliteterne fra en SUV på et tidspunkt, hvor crossover-segmentet er i utrolig vækst. Den demonstrerer mærkets ambition, udtryksfuldhed og inspiration og understreger CUPRAs position som et højteknologisk brand med øje på fremtiden.

Designet til at blive set

CUPRA Formentor er en konceptbil med sofistikeret og emotionel karakter. Den er lav for at understrege det sportslige element, og den har en visuelt stærk bagende, mens motorhjelmens længde er med til at understrege de dynamiske proportioner.

“CUPRA Formentors stærke design skyldes især skønheden i dens proportioner, styrken i linjerne, raffinementet i dens overflader og det sublime farvekoncept. CUPRA Formentor indbyder til at blive eftertragtet“, siger Alejandro Mesonero-Romanos, Director of Design.

Det tofarvede karrosseri minder om et robust terrængående køretøj, men CUPRA Formentors æstetiske design giver den en lettere profil.

Følelsen af høj kvalitet forstærkes med integrationen af infinite light-lysconceptet på bagenden, der øger opmærksomheden på dens markante udseende, samtidig med at det samlede design nyder godt af den matte petroleumsblå lakering.

Indvendig elegance 

CUPRA Formentors udtryksrige udvendige design bliver matchet af dens interiør. Bilens kabine giver et moderne og sportsligt indtryk med dens unikke bud på følelsen af CUPRA-mærket.

Velkomstlyset, der bliver projekteret, CUPRA-rattet og de læderklædte sportssæder er alt sammen med til at omslutte føreren og passagerer i et interiør af høj kvalitet.

Instrumentbrættet giver en horisontal linje gennem kabinen og gør den ekstra udtryksfuld. Brugen af mørkt krom og højglans understreger følelsen af premium-kvalitet. Sportssæderne med kulfiber giver en fornemmelse af lethed, mens de også understreger CUPRA Formentors sportslige kvalifikationer, da føreren sidder lavt og ergonomisk.

Teknologi er i front inde i bilen med Digital Cockpit, der leverer al nødvendig køreinformation lige foran føreren, og et 10” panoramisk navigationssystem giver utallige funktioner og muligheder for opkobling.

Udviklet til fremtiden 

CUPRA Formentor er udviklet til at føre mærket ind i fremtiden med en af de mest avancerede drivlinjer og præstationer, som CUPRA-logoet er garant for, men på en bæredygtig måde. Kræfterne til CUPRA Formentor kommer fra den højtydende plug-in-hybridmotor – en drivlinje, der er skabt til at imødekomme nutidens krav til præstationer og effektivitet og til at begynde mærkets elektrificering.

CUPRA Formentor overgår førerens forventninger til præstationer ved at kombinere egenskaberne fra en avanceret, højtydende plug-in-hybrid-benzinmotor, som har et stort kraftoverskud, med en elektrisk motor, der har et stort drejningsmoment.

De 180kW/245 hk sendt til hjulene via en DSG-automatgearkasse med dobbeltkobling, og et progressivt styretøj, intelligent Dynamic Chassis Control og differentialespær betyder, at bilen præsterer forbilledligt uanset forhold og kørestil.

Selvom CUPRA Formentor er udviklet til at tilbyde stor dynamik, reducerer kombinationen af el og forbrændingsmotor det samlede brændstofforbrug og sænker CO2-udledningem markant. Og takket være det store integrerede batteri kan CUPRA Formentor køre op til 50 km på el ifølge den nye WLTP-standard (svarende til cirka 70 km efter NEDC-standarden.)

CUPRA Formentor får premiere på dette års Geneva Motor Show, hvor offentligheden får mulighed for at se konceptbilen for første gang og få en smagsprøve på det sportslige mærkes fremtid. 


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk