SEAT Leon opnår femstjernet rating i den nye Euro NCAP sikkerhedstest

SEAT & CUPRA Danmark

SEAT Leon opnår femstjernet rating i den nye Euro NCAP sikkerhedstest

Den anmelderroste SEAT Leon opnår en femstjernet sikkerhedsklassificering fra den europæiske forbrugerbeskyttelsesorganisation Euro NCAP i 2020.

Topkarakter over hele linjen

Det var både forbrændings- og plug-in hybrid-varianter af den helt nye SEAT Leon, der blev testet af Euro NCAP, hvor bilen scorerede højt i alle faktorer herunder 92% i beskyttelse af føreren og voksne, 88% i beskyttelse af børn, 71% i beskyttelse af fodgængere samt 80% i sikkerhedsudstyr i bilen. Med SEAT Leons nye sikkerhedssystemer vurderes bilen til én af de sikreste køretøjer på markedet ud fra de nye testmetoder i Euro NCAP 2020.

"Vi er meget stolte over, at den nye SEAT Leon opnåede topkarakter i den nye Euro NCAP sikkerhedstest i sine forskellige varianter herunder 5-dørs og sportstourer med forbrændings- og plug-in hybrid motor. Bilen udmærkede sig gennem de mest nytænkende og utroligt udfordrende sikkerhedstest for 2020. Dette er en afspejling af den vægt, vi lægger på sikkerhed og vores åbenhed over for at integrere de nyeste teknologier, hvad enten aktive eller passive for at nå dette mål," udtalte Dr. Werner Tietz, SEAT’s Vicepræsident for forskning og udvikling.

Sikkerhed er en del af SEATs DNA

En række af de nye sikkerhedssystemer er baseret på sensordata, der gør det muligt for den nye SEAT Leon at se vejen forude samt vurdere de vigtigste forhold i skiftende kørescenarier.

De forskellige Leon-varianter kan fås med både nødbremsning*, Side- og Exit Assist*, skiltegenkendelse*, trafikprop advarsel*, lysassistent* og Pre-Crash Assist*, der alle arbejder sammen om at skabe en beskyttende boble omkring bilen og vigtigst af alt passagerne i den, uanset hvilke situationer der måtte opstå.

Pre-Crash Assist systemet reagerer på bare 0,2 sekunder, hvis det opdager, at der er ved at ske en ulykke. Her sørger systemet for at stramme sikkerhedsselerne, aktivere faresignal, rulle vinduerne op og lukke soltaget.

Ligeledes er bilen sikker hele vejen rundt med syv airbags herunder en ny standard Front-Central airbag, der forhindrer mulig kontakt mellem føreren og forsædepassageren i tilfælde af en sideulykke samt Front Assist, Emergency Steering Assist, Travel Assist, Lane Assist og Emergency e-Call.

Med ovenstående sikkerhedssystemer er SEAT Leon lige så sikker som, at solen står op og det kan mærkes i hver enkel bil, der triller ud over kantstenen.

Euro NCAP øger kravene for sikkerhed

I dette års sikkerhedsklassificering fra Euro NCAP øges fokus på systemer til forebyggelse af uheld samt systemer til overvågning af førerstatus, som er designet til at registrere førerens træthed og distrahering. Euro NCAP revurderer sin testpraksis hvert andet år og i 2020 ses de strengeste og mest grundige test til dato.

Det spanske bilmærke er fast besluttet på at fortsætte med at udvikle biler, der udmærker sig under disse test´, uanset hvor strenge kravene bliver.

*Valgfrit udstyr. 


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk