Danmarks største bilimportør udpeger ny adm. direktør

SEAT & CUPRA Danmark

Danmarks største bilimportør udpeger ny adm. direktør

Danmarks største bilkoncern, Semler Gruppen, har udnævnt en ny adm. direktør for Semler Gruppens datterselskab, Skandinavisk Motor Co. Ny mand i spidsen er nuværende direktør for Audi Danmark, Lars Kornelius. Lars Kornelius overtager roret efter Ulrik Drejsig, der netop er offentliggjort som ny adm. direktør i Semler Gruppen.


Den 13. januar 2021 kunne Semler Gruppen offentliggøre ny topchef. Jens Bjerrisgaard efterfølges ultimo marts 2021 som adm. direktør af Ulrik Drejsig, der siden 2017 har været direktør for Skandinavisk Motor Co. Nu offentliggør selskabet, hvem der overtager rollen som adm. direktør i SMC A/S, der siden 1917 har stået for importen af en lang række forskellige bilmærker til Danmark. Herunder hele Volkswagen Group der bl.a. består af VW, Skoda, Audi, Seat, Porsche m.fl.

Lars Kornelius er kendt både udenfor og i Semler Gruppen. Han kommer med 14 års erfaring fra jobs i Semler Gruppen, samt en periode før dette, hvor han var udstationeret for Audi i Mellemøsten. De seneste fem år har Lars Kornelius siddet som direktør for Audi Danmark. Audi Danmark der fire år i træk fra 2015-2018 blev kåret som Danmarks bedst omtalte bilmærke.

Spørger man Ulrik Drejsig, er Lars Kornelius med hans mange års erfaring og indgående kendskab til både branchen og kulturen i SMC den helt rigtige til at overtage dirigentstokken og fortsætte ambitionen om at forblive Danmarks største bilkoncern og den førende leverandør af mobilitetsløsninger:

”Skandinavisk Motor Co. har de seneste tre år taget store skridt i arbejdet på at blive den mest digitale, effektive og kundevendte leverandør af mobilitetsydelser. Det er mere aktuelt end nogensinde at indfri den mission, og derfor er jeg rigtig glad for, at det er Lars Kornelius, der nu overtager min plads. Lars kender både branchen og koncernen indgående, og har en fantastisk evne til at fokusere på den stærkeste kundeoplevelse i en digital tidsalder,” siger Ulrik Drejsig, nuværende adm. direktør i SMC og kommende koncerndirektør i Semler Gruppen.

De seneste år som direktør for Audi Danmark har Lars Kornelius haft fokus på at sætte kunden endnu mere i centrum for forretningen. Lars Kornelius skal nu fortsætte SMCs satsning på hele den digitale transformation, fremtidens mobilitetsløsninger og overgang til en eldreven bilflåde.

”Bilbranchen står midt i en transformation, og de digitale trends og forbrugerne flytter sig hurtigere end nogensinde. Seneste eksempel er elektrisk mobilitet, der nu er på toppen af samfundets dagsorden. I Skandinavisk Motor Co. er vi allerede langt på denne rejse. Nu bliver opgaven at sikre, at vi forbliver i førersædet, hvad den digitale transformation, elektrificering og nye mobilitetsløsninger angår. Nye øjne er også nye idéer, så jeg glæder mig til at fortsætte denne udvikling,” siger Lars Kornelius, nuværende direktør hos Audi Danmark, og kommende adm. direktør for SMC A/S.

Lars Kornelius overtager formelt posten som adm. direktør fra den 25. marts 2021.


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk