Skal din bil til syn?

Så sørger din SEAT partner for at aftale et tidspunkt hos en autoriseret synshal. Du er også velkommen til at få din bil gennemtjekket forinden af vores bileksperter, så du undgår unødvendige omkostninger.

Forudgående synstjek

Spar tid og unødvendige omkostninger

Ved vores forudgående synstjek kontrollerer vi din SEAT på alle relevante punkter. Ved mangler kontakter vi dig og gennemfører de eventuelt påkrævede reparationer efter aftale med dig.

Hvad indeholder et synstjek?

Et synstjek indeholder følgende:

  • Visuel kontrol af undervogn for skader og slør
  • Visuel kontrol for rust og gennemtæringer af undervognen
  • Visuel kontrol af bremser og bremserør/-slanger.
  • Teknikeren laver en funktionsprøve af bremserne, enten på bremseprøvestand eller på almindelig vej.
  • Visuel kontrol af dæk og dækmønster.
  • Kontrol og tilpasning af dæktryk, hvis nødvendigt.
  • Visuel kontrol af støddæmpere.
  • Visuel kontrol af forruden for stenslag.
  • Visuel kontrol af viskerblade og sprinklersystem.
  • Visuel kontrol af udvendigt lys, inkl. forlygternes højdejustering.

Hvad koster det?
Et synstjek koster kun 149 kr og tager ca. 1 time.

Kombineret synstjek og syn af bil
Hvis du er interesseret i efterfølgende syn af bilen, kan det tilkøbes for 600 kr. således den samlede pris bliver 749 kr.

Hvad er et syn?

Synet er den obligatoriske kontrol af, om bilen opfylder de lovmæssige krav. Endvidere er udstødningstesten en del af synet. Synet gennemføres af statsligt godkendte kontrolorganisationer. Under synet kontrolleres bilens trafiksikkerhed, men driftssikkerheden undersøges ikke. Hvad angår sidstnævnte er det først og fremmest serviceeftersynene og det eventuelt tilknyttede vedligeholdelsesarbejde, der fokuserer på det. Synet er en ren visuel kontrol samt kontrol af funktioner og om dele virker korrekt. 

Læs mere om bilsyn på borger.dk

Hvilke omkostninger er forbundet med et syn?

Omkostningerne i forbindelse med synet afhænger af den enkelte kontrolorganisation og den pågældende synsvirksomhed. De omkostninger, der knytter sig til udstødningstesten i forbindelse med synet, kan synsvirksomhederne eller de pågældende værksteder selv fastsætte.

Andre omkostninger kan opstå i forbindelse med de reparationer af bilen, der kræves for at den kan gå igennem synet. Hvis bilen ikke godkendes ved synet, skal der betales for de påkrævede reparationer og et omsynsgebyr – såfremt den konstaterede mangel ikke kan afhjælpes samme dag. Omsynet skal finde sted inden for en måned. I modsat fald bortfalder bilens typegodkendelse, hvorefter den skal igennem et helt nyt syn, som der så skal betales for. Du kan spare dig selv for disse ubehageligheder – med vores forudgående synstjek.

*Synstjek tilbydes til alle privatkunder. OBS. Evt. leasing- og serviceaftale dækker ikke synstjek.