TILBAGEKALDELSE

EA 189 DIESEL

Dieselinformation
Information

Kære SEAT-ejere,

Seneste nyt i Dieselsagen

Opdateringerne af de berørte danske biler forløber efter planen. Vi har, med meget få undtagelser indkaldt samtlige berørte biler fra SEAT i Danmark. Heraf har over halvdelen af de danske kunder allerede nu valgt at få deres bil opdateret.

Fra man modtager sit første indkaldelsesbrev fra SEAT til bilen skal være opdateret, har man en frist på to år til at få opdateringen foretaget. Hvis opdateringen ikke er foretaget et halvt år efter den første indkaldelse, indkalder vi bilen igen hvert halve år. Opdateringen er naturligvis uden omkostninger for den enkelte bilejer og tager mellem en halv og en hel time at få foretaget, alt efter motortype. Din bil vil efter opdateringen ikke have ændringer hverken i brændstofforbrug, CO2-udledningen eller hvor mange hestekræfter den har, dette er bekræftet af de europæiske myndigheders uvildige test af opdateringerne. Det vil sige, at din bil til fulde lever op til de angivelser, der er oplyst i bilens typegodkendelse.

Du kan tjekke om din bil er berørt her.

Få svar på de mest hyppige spørgsmål her.

Har du yderligere spørgsmål i relation til Dieselsagen, er du velkommen til at kontakte os direkte på kundeservice@smc.dk eller ringe alle hverdage mellem kl. 09-16 på 4328 8360. 

Find dit SEAT Værksted eller book tid på værkstedet her.

Dette er, hvad der skal gøres:

TDI-motorer på 1,6 liter:

Der vil på denne motortype blive udført en softwareopdatering af motorstyreenheden. Samtidig vil der blive monteret et plastikrør i indsugningen til stabilisering af luftstrømmen og det vil optimere forbrændingen i motoren. Det samlede tidsforbrug til de tekniske tiltag vil være op til 1 time.

TDI-motorer på 2,0 liter:

De berørte motorer vil få en softwareopdatering. Det samlede tidsforbrug til de tekniske tiltag vil udgøre ca. en halv time.

TDI-motorer på 1,2 liter:

De berørte motorer vil få en softwareopdatering. Det samlede tidsforbrug til de tekniske tiltag vil udgøre ca. en halv time

I Danmark har de relevante danske myndigheder nedsat en task force, der skal vurdere de tekniske løsninger i Danmark og i samarbejde med Volkswagen også lægge en detaljeret plan for berørte danske bilejere. SEAT Danmark forventer, at man også i Danmark vil begynde opdateringerne medio 2016.

Læs hele meddelelsen her (åbner i nyt vindue).

Med venlig hilsen,

SEAT Danmark