Ny topchef i landets største bilkoncern

SEAT & CUPRA Danmark

Ny topchef i landets største bilkoncern

Semler Gruppen, landets største bilkoncern, der er kendt for importen af mærker som VW, Skoda, Audi, Seat, Porsche m.fl. har i dag offentliggjort selskabets nye adm. direktør. Den øverste chef gennem 11 år, Jens Bjerrisgaard, har valgt at gå på pension, og 42-årige Ulrik Drejsig bliver ny adm. direktør for virksomheden med 2.300 ansatte.

Danmarks største bilkoncern Semler Gruppen får ny adm. direktør, når Jens Bjerrisgaard ultimo marts 2021 giver stafetten videre til Ulrik Drejsig, der kommer fra en intern direktørpost. Jens Bjerrisgaard har siddet for bordenden i Semler Gruppen i 11 år. I tæt samarbejde med bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen og koncernens dygtige medarbejdere kan Jens Bjerrisgaard se tilbage på en periode med vækst og udvikling stort set hele vejen. Gruppen har siden 2009 øget omsætningen fra 5 til 15 mia. kr. Indtjeningen er løftet fra -84 til 543 mio. kr., og medarbejderstaben er fordoblet. I dag driver selskabet også en hel division inden for innovation og tech samt er en aktiv spiller i landbruget ved Semler Agro.

- Jens har virkelig gjort en forskel. Væksten og udviklingen gennem perioden behøver ingen uddybning. Jeg vil på vegne af hele gruppen, bestyrelsen og aktionærerne takke Jens for en af de stærkeste perioder i selskabets mere end 100-årige historie. Nu står Ulrik Drejsig klar i kulissen. Ham har jeg fulgt de sidste mange år, og det er den helt rigtige afløser som øverste chef, siger Michael Pram Rasmussen.

Afgående adm. direktør Jens Bjerrisgaard:

- Jeg har haft en fantastisk tid i Semler Gruppen. Alle de gode, dygtige og loyale medarbejdere og forhandlere har muliggjort en transformationen af selskabet. Eller starten af transformationen bør jeg nok understrege, væsentlige ændringer vil fortsætte i branchen. Tankegangen og adfærden internt er ændret, og det har rykket selskabet meget. Branchen er som bekendt under forandring, og vi har som den store spiller formået at være de mest agile og innovative. Det kan mine kollegaer være stolte af, og jeg ser frem til at følge transformationen fra siden med Ulrik i førersædet, siger Jens Bjerrisgaard.

Erfaren Semler-direktør ny mand på topposten

42-årige Ulrik Drejsig er nyudnævnt adm. direktør i Semler Gruppen. Et velkendt ansigt for både ansatte, leverandører, producenter, forhandlere og kunder. Ulrik Drejsig har haft fire forskellige jobs i selskabet siden 2009. Han kommer fra en stilling som adm. direktør i Skandinavisk Motor Co. A/S, ligesom han sidder i bestyrelsen i flere af gruppens datterselskaber. De seneste 3 år har Ulrik Drejsig som direktør for Skandinavisk Motor Co. haft stor indflydelse på den daglige ledelse og de strategiske satsninger. Blandt andet udviklingen af en mere digital dialog med kunderne, øget fokus på opbygning af en porteføljeforretning, samt planlægningen af den nærtstående elektrificering af den danske bilflåde til mere bæredygtig mobilitet.


- Det er med både spænding, ydmyghed og stor energi, at jeg har takket ja til jobbet. Jeg har kørt tæt parløb med Jens de sidste 3 år, og det har givet mig stor indsigt. Hvis vi ser ud over den allestedsværende corona-krise, står vi et rigtig godt sted i Semler Gruppen. Virksomheden er meget succesrig, men verden er foranderlig, hvor digitalisering og elektrificeringen blot er to af flere forhold, der vil ændre branchen. Jeg skal sammen med alle de dygtige medarbejdere både føre det eksisterende arbejde videre samt finde nye forretningsområder, der muliggør, at vi også de næste ti år skiller os ud. Vi skal vise, at lang erfaring og stor volumen også betyder fart og nytænkning til fordel for kunderne. Nu har jeg to måneder med Jens til en professionel og rolig overdragelse. Det glæder mig meget, siger Ulrik Drejsig.

Jens Bjerrisgaard overdrager formelt posten som adm. direktør til Ulrik Drejsig ultimo marts 2021.

Ulrik Drejsigs ledige plads som adm. direktør fra Skandinavisk Motor Co. A/S er allerede blevet besat, og det forventes meldt ud med navn i denne uge.


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk