10 SMUKKE RUTER TIL SOMMERENS EVENTYR

Er kør-selv-ferie din foretrukne ferieform? Men har du endnu ikke lagt dig fast på sommerens destination? Vi har udvalgt 10 køreruter i nogle af de smukkeste områder i Europa. Uanset om du rejser alene, med en partner, med familien eller med venner, så er disse ruter garant for en uforglemmelig kør-selv-ferie, som du sent vil glemme.

1. Kalkstenslandskab i Spanien

Nationalparken Picos de Europa, mellem de autonome samfund Asturien, Cantabria og Castilla y León i Spanien, har en helt særlig plads for naturinteresserede over hele verden. Bjergkæden byder på høje, takkede tinder, krystalklare søer og forskellige grønne nuancer er de karakteristiske træk ved dette jordiske paradis. Vi foreslår, at du starter ruten i Riaño og kører til Covadonga-søerne, passerer gennem Soto de Sajambre og Cangas de Onís, for at trille videre til Potes og besøge de tre samfund. Blandt dets mest slående attraktioner er de Leonesiske Fjorde, Beyos-kløften og adskillige udkigssteder.

2. Malerisk natur og kultur i Tyskland

Romantische Strasse i Tyskland er et af det mest charmerende steder at besøge i Europa. Landskabet, monumenter og middelalderborge er karakteristiske for den 460 km lange rute, der går fra Füssen på Tysklands sydlige grænse med Østrig til Würzburg mellem Frankfurt og Nürnberg. Hele ruten er markeret med brune vejskilte, hvilket gør det nemt at nå enhver af de 29 byer og landsbyer, der findes på Romatische Strasse.

3. Fra Nord til syd i Portugal

Portugal har en af de længste veje i verden, Estrada Nacional 2. Den er 738 kilometer lang og krydser landet fra nord til syd og passerer gennem 11 distrikter, 8 provinser, 4 bjergkæder, 11 floder og 32 kommuner, startende i Chaves og slutter i Faro. Undervejs krydrer varme kilder, helligdomme, slotte og udkigssteder den grå asfaltrute, også kaldet "den portugisiske rute 66", op.

4. Fra sadel til surfbræt i Storbritannien

Et godt sted at starte din roadtrip i Storbritannien er Horsham, en købstad i det sydlige England, der er berømt for at være en hestehandelspost i middelalderen. Når du har set købstadens slot, fortsætter vejen gennem den fantastiske South Downs Nationalpark og videre til Winchester, hvor du kan besøge den store katedral og Great Hall, hvor en kopi af kong Arthurs runde bord er hængt på væggene. Derfra passerer den velkendte hovedvej, A303, det imponerende megalitiske monument Stonehenge og fortsætter gennem Devon til den corniske by, Newquay, der med sin beliggenhed i det yderste vestlige England, hvor havet smelter sammen med landet. Det perfekte spot at afprøve surfing, som er den mest populære sport her.

5. Med havet som din rejsekammerat i Italien

En af de mest naturskønne, ukendte veje i landet løber gennem Puglia i hælen af Italien. Den 47 kilometer lange kystveje, SP 81, løber fra Otranto til Santa Maria di Leuca ved Adriaterhavskysten. I Otranto kan du opleve katedralen, Castello Aragonese, og Peterskirken, for derefter at fortsætte langs kysten forbi fyrtårnet i Punta Palascia (det østligste punkt i Italien), det turkise vand i Porto Badisco, de 100 år gamle oliventræerne i Santa Cesarea Terme og Zinzulusa de Castro-grotten. Når du ankommer til Santa Maria de Leuca, i den sydlige del af Italiens hæl, finder du et fyrtårn og basilikaen Madonna di Finibus Terrae ("jordens ende"), hvor havet og himlen mødes.

6. Hyggelig, landlig atmosfære i Schweiz

En god måde at komme rundt på i Schweiz er i bil, da du nemt kan tage en pause for at nyde de smukke landskaber, når du vil. Med start i hovedstaden Bern, kan du, efter at have besøgt byens centrum omgivet af Aar-flodens vand, nå den grønne dal Grindelwald, et alpint landskab med adskillige stier og udsigtspunkter. Herfra kommer du gennem Interlaken, et distrikt, der har fået sit navn fra de to søer, der omgiver det, til Luzern, hvor du finder Spreuerbrücke, en århundreder gammel træbro, Løvemonumentet, udskåret i marmor, og et fascinerende transportmuseum. Tag det sidste stræk forbi Rhin-vandfaldene og slut turen i den lille by med middelalderlig appel, Stein am Rhein.

7. Vand og sand i Frankrig

Ruten går mellem Lozère-regionen og l’Aveyron i Occitanien. Fra byen Ispagnac og dens bro fra det 14. århundrede, ankommer vi til middelalderbyen Gorges-du-Tarn-Causses, en blanding af natur og historie, og fortsætter derefter til La Malène og den spektakulære zigzaggende og stejle vej, hvorfra du kan se Tarn-floddalen. Massegros-Causses-Gorges og Le Rozier er perfekte steder at nyde dalens slugter. Endelig kan du på Millau-viadukten nyde en enestående solnedgang.

8. Verdensarv i Kroatien

Start i Varazdin, også kendt som "lille Wien" for sine barok- og rokokobygninger. Kør et kort stykke sydpå til den nuværende hovedstad, Zagreb, der byder på en kombination af tradition og modernitet. Fortsæt sydpå til Plitvice National Park, der er erklæret et UNESCOs verdensarvssted, med sine 16 søer forbundet af vandfald. Til sidst ender ruten i Sibenik, fæstningernes by, med dens labyrintlignende gader og to hovedattraktioner: St. James-katedralen og St. Nicholas-fortet, yderligere to verdensarvssteder.

9. Kurver, grønne landskaber og adrenalin i Rumænien

Motorvejen Transfăgărășan (DN7C) i Rumænien har, udover at have et navn, der er umuligt at udtale, 90 kilometers kurver og stiger i nogle steder til en højde på mere end 2.000 meter. Sommeren er den bedste tid at køre på den, da den kan være snedækket indtil midten af juni. Efter at have forladt byen Sibiu, en kulturel reference med ikke færre end 12 museer, går den snoede vej forbi Balea-søen og vandfaldet. Et par kilometer længere mod syd ligger Lake Vidraru og Poineari-slottet, som tilhørte den rigtige Vlad Tepes (som Bram Stokers karakter, Dracula, er baseret på). For enden af ruten når vi Curtea de Arges, en af de ældste byer i landet, med et unikt formet kloster beliggende i en grøn have.

10. Troldevejen i Norge

Trollstigen (eller Troldestien) er en 106 kilometer lang vej, der løber gennem Vestnorge, og snor sig over stejle skrænter, takkede bjergskråninger, vandfald og grønne dale. På grund af de komplicerede vejrforhold i regionen er det kun muligt at køre på den i sommermånederne. Med 18 hårnålesving går den ind i de norske fjorde og har panoramaudkig på sit højeste punkt.

SEAT Sommertjek

Er din SEAT klar til sommerens køreture?

Med SEAT Sommertjek bliver din bil klar til sommerens roadtrips. Din SEAT-servicepartner kontrollerer 13 punkter, så din bil kommer i sommerform til sommerens eventyr.