SÅDAN PAKKER DU

bagagerummet i din bil, når du skal på ferie, uden at blive stresset

At få det hele gjort klar til afgang kan for nogle godt gå hen og blive en yderst stressende affære – ingen har lyst til at glemme noget derhjemme, og så skal man hele tiden sørge for at opnå den optimale udnyttelse af pladsen. Den udfordring går KonMari Method™, der er udviklet af Marie Kondo – en berømt forfatter, som står bag flere bøger om orden som en livsfilosofi – og SEATs ingeniører nu sammen om at takle. De følgende fem anbefalinger vil hjælpe dig til at holde orden, når du pakker:

1. Less is more: 

At vide, hvad man skal vælge, er ifølge Aline Lau, Europas første certificerede KonMari Consultant, det første trin i forberedelserne, inden man skal på ferie. Inden man triller af sted på ferie, er et af de store problemer at beslutte sig for, hvad man skal tage med, og hvad man skal lade blive derhjemme. En god metode til at løse dette er at "lave en liste og forestille sig, hvordan den perfekte ferie ser ud for en selv. På den måde vil man kun pakke de ting, man virkelig har brug for at have med," siger eksperten fra London.

2. Sorter i kategorier:

At underopdele de ting, som man har besluttet sig for at tage med, i kategorier er en god måde at organisere alting på på en nem og effektiv måde. "At foretage en sortering af ens ting i kategorier såsom tøj, diverse småting, legetøj til børnene eller førstehjælpssæt sætter os i stand til at overkomme udfordringen trin for trin," tilføjer eksperten. Et eksempel er at anbringe legetøjet og de pænt sammenfoldede strandting i det samme opbevaringsrum, da man derved udnytter endnu ikke udnyttet plads.

3. Tøj anbragt i lodret position i sammenrullet tilstand:

At pakke kufferter og få alting til at kunne være der minder ofte mest af alt om et spil tetris. For at udnytte pladsen så optimalt som muligt, bør man derfor "rulle samtlige beklædningsgenstande sammen og anbringe dem i lodret position, således at de optager mindre plads, og man nemmere kan se det hele på én gang," lyder hendes anbefaling. Derudover har det "en afslappende visuel effekt," tilføjer hun.

 

 

4. Udnyt bilens kabine på den mest optimale måde:

At alting skal have sin egen plads, er ikke blot en filosofi. Det er også noget, som kræver stor ingeniørkunst. "Når vi starter på planlægningen af en model, er en af vores prioriteter at få skabt et design, hvor der opnås maksimal lastkapacitet, så hver en lille krog udnyttes," forklarer SEAT ingeniør Jordi Mora.

Alle opbevaringsrum i en bil er anvendelige til opbevaring af de mest nødvendige genstande såsom papirlommetørklæder og drikkevarer. Så de er altid praktiske at bruge. Man skal dog altid huske på, at man af sikkerhedsmæssige årsager aldrig bør lade sine ting ligge usikret i passagerkabinen, på sæderne eller på hattehylden.

5. I bagagerummet: sidst ind – først ud:

Det første, man gør klogt i at tænke på, når man pakker bagage i bilen, er – i modeller som SEAT Arona – at udnytte pladsen i opbevaringsrummet under bagagerumsbunden. Husk at anbringe de ting, du har brug for at kunne tage ud først, det sted, som er mest tilgængeligt. Og så er det altid mest praktisk at sørge for, at grebene er placeret øverst, så tingene nemmere kan tages ud. Når man skal have kufferterne ind, skal de tungeste af dem altid placeres på bunden og så langt tilbage som muligt, siger SEAT ingeniøren Javier Delgado med passiv sikkerhed som arbejdsområde. "Hvis vi ikke sørger for at anbringe genstande korrekt eller sikkert, kan en nedtrædning af bremsepedalen eller en pludselig manøvre forårsage, at genstandene bevæger sig rundt, eller at de ryger fremad i kabinen, og sikkerheden dermed bringes i fare," forklarer han. "Når man kører med en hastighed på 100 km/h og foretager en pludselig opbremsning, så vil en genstand med en vægt på 30 kg blive forvandlet til et 90 kg tungt projektil, da genstandens vægt bliver tredoblet."